De basis van de sauscultuur

de sauscultuur is geen doordrenkte wetenschap of een tutorial als zodanig. We zien onszelf meer als een "groep vrienden" die een gemeenschappelijke visie willen delen: dingen op onze manier doen! Volg niet in het bijzonder al deze regels die deze grote denkers in de sector ons opleggen. Vooral als het voor is uiteindelijk dezelfde resultaten behalen als deze ...  

BIJ houd in gedachten bij het starten van een cultuur interieur
De meeste nieuwe telers van onkruid debuut hun eerste binnencultuur door overal tutorials te volgen. Zoals voor ons allemaal het geval is geweest: doe dit, maar niet zo, doe dat maar niet op deze manier, enz. ... We raken snel gek. Speciale vermelding voor degenen die zichzelf uitschakelen terwijl ze ons hun advies willen geven door ons te bespotten. (Pfffff de ergste van hen; lui van hen). Dan komt het noodlottige oefenmoment. We realiseren ons dat na alle tutorials beschikbaar op het web te hebben gevolgd, ontvet de forums op zoek naar adviezen (die soms nuttig zijn, afhankelijk van de zaak en de gever van advies kan zijn), we eindigen met een volledige culti problemen zonder te begrijpen waarom . Persoonlijk raden we altijd aan om al deze "tips" te mengen. Volgens onze ervaringen heeft instinctief kweken ons altijd in staat gesteld om betere opbrengsten en algemene resultaten te behalen in vergelijking met culturen die van A tot Z worden uitgevoerd door tutorials en advies letterlijk te volgen. Ter herinnering, de cultuur van de ene is niet die van de ander en dat geldt ook voor de genetica, een zaad van White Widow, Gorilla lijm, Haze etc ... kan nooit 200% identiek zijn. Zijn soortgenoot. Dus probeer dingen uit te zoeken, bijvoorbeeld: 

Ik heb de bladeren, die een teken van stress te laten zien en wat vertellen me dat het is immers te veel of weinig water en de anderen met me praten over verkeerd gedoseerd meststof pas ik alles zoals het hoort om eindelijk terug te keren er rekening mee dat deze spanning was vanwege het feit dat de ventilatoren te klaar waren maar in de tussentijd over of onder water en dereguleer ik de meststofdoseringen op advies…. Advies OK, maar instinct en vooral liefde voor cultivatie beïnvloedt het resultaat, advies brengt kennis en dan wordt deze kennis ook weer ontwikkeld.


Cannabiscultuur en kunstmestmedium

Koop bij voorkeur potgrond voor wiet. Er zijn er enkele voor groei, bloei of gemengd volgens uw wensen en behoeften. Elke formule heeft een verhouding van voedingsstoffen van stijl stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Van onze kant hebben we altijd de voorkeur gegeven biologische teelt. Het is minder een persoonlijke puzzel. We hebben allemaal deze "beroemde wetenschappelijke experts" zien spelen met deze grote automatische pompen, die constant het niveau van PH en EC berekenden. Dit alles, zodat de opbrengst en het THC-gehalte uiteindelijk hetzelfde zijn als in biologische teelt. Een van de voordelen van biologische teelt : is dat we ons daar niet al te veel zorgen over hoeven te makene het. Al verdient het de voorkeur om het water voor gebruik minimaal 24 uur te laten staan om het chloor te laten verdampen en eventueel te filteren als er teveel kalk is (anders kan het een risico zijn). Een ander voordeel is het spoelen. We spoelen altijd biologische culturen maar minder intensief dan in minerale culturen en de smaak is beter! (Minder kans op tintelingen in de keel, bittere smaak, migraine etc.…)

Kieming / zaaien

De cannabisteelt starten met zaden vereist een kiemfase die op verschillende manieren kan worden bereikt. De meest populaire technieken om te doen ontkiemen de zaden zijn: de papieren handdoek of glas water methode waarin het zaad blijft drijven. Er zijn er die het zaadje direct in de pot planten en het ook laten ontkiemen, maar ja… Persoonlijk zullen we zeggen op eigen risico (en je eigen ervaring). We braken onze tanden met deze techniek en we wilden het niet echt nog een keer doen. Dus aan onze kant gebruiken we altijd natte papieren handdoeken en op de juiste temperatuur op de schaal van een eerste bord. We zetten het zaad daar, zet een laag papier op de top, dan zetten we een tweede plaat, en sluiten we zetten alles in een plastic zak goed gesloten voor de luchtdichte kant en zodat de duisternis is totaal (want vergeet niet dat jouw zaden heb deze dingen nodig: vochtigheid, duisternis en een goede kamertemperatuur in het bereik van 20 graden). Zodra je zaad zal hebben kiem je kunt het in een pot doen, maar dat wist je al :)

Bijdrage van licht

Zodra uw plant zijn eerste blad tevoorschijn komt, is het aan u om te bepalen hoe u uw planten wilt aansteken. Nogmaals, soms zijn er vragen die u uzelf moet stellen. Tijdens een van onze experimenten (sauscultuur) hebben we testculturen uitgevoerd: 2 cultuur doos van 100x100, 4 planten van dezelfde genetica (KRITISCH van RQS) in elke doos, hetzelfde model van mars hydro TS 3000 groeilicht, water geven, mesten. Voor de groei, we maakten 18/6 licht voor de eerste en 16/8 voor de tweede, in bloei het was 12/12 voor de eerste en 10/14 voor de tweede. Resultaat dat de tweede doos meer dan had opbrengst tot binnen 10gr (het is niet elke keer dit resultaat, dus ga niet aan de slag zonder eerst een plan B te hebben). Vraag textuur / aanraking, het tweede vak wint, de vraag slaat THC de eerste, voor de smaak de tweede. Het is vreemd om te denken dat het gunstig kan zijn om tegen de fundamentele regels van innerlijke cultivatie in te gaan.

 

laat een reactie achter

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd